Nespresso Masterclass z Hanną Lis poświęcone było dwóm kawom z kolekcji Master Origins. Jest to kolekcja precyzyjnie wyselekcjonowanych kaw pochodzących z najdalszych zakątków świata: Indii, Indonezji, Etiopii, Nikaragui i Kolumbii.
Master Origins Aged Sumatra, ulubiona kawa Hanny Lis, to kawa, której ziarna dojrzewają przez trzy lata zanim zostanę wypalone i zmielone. Dzięki temu kawa ma pikantny, drzewny profil oraz aksamitny i delikatny smak z wyczuwalnymi nutami kakao oraz słodkiego karmelu. Natomiast kawa Master Origins Colombia jest łagodna, soczyście owocowa. Jest to pierwsza kawa Nespresso w kapsułkach wykonanych z aluminium, które w 80% pochodzi z recyklingu. Program recyklingu Nespresso działa od wielu lat. Aluminium ze zużytych kapsułek zyskuje drugie życie w postaci nowych kapsułek lub innych przedmiotów, takich jak długopisy Caran d’Ache czy rowery RE:CYCLE, które powstały we współpracy ze szwedzką firmą Velosophy.
Zobacz również
Podczas wirtualnych spotkań widzowie zdobywają wiedzę m.in. na temat pochodzenia kaw Nespresso oraz metod obróbki ziaren. Uczą się także, jak przygotować przepisy kawowe opracowane przez eksperta ds. kawy Nespresso, Rafała Łysego. Spotkania są także okazją, by poznać bliżej gości specjalnych, zarówno ich rytuały związane z kawą, jak i ciekawostki związane z ich pracą.
Gośćmi specjalnymi następnego odcinka będą Ola i Michał Żebrowscy. Odcinek z udziałem Hanny Lis pt. „Poznaj drugie życie kapsułki” można obejrzeć na stronie.
Movember/Wąsopad: jak marki zachęcają do profilaktyki męskich nowotworów [PRZEGLĄD]