Bogata historia, kulinarne specjały i lokalne legendy
Dolny Śląsk kryje w sobie mnóstwo tajemnic, które Adriana Marczewska stara się odkryć w ramach serii Naturalne Poranki Blisko Natury. Do największych atrakcji tego miejsca niewątpliwie należą: wyjątkowe szlaki turystyczne na terenie Karkonoskiego Parku Narodowego, ruiny XV-wiecznego zamku Chojnik, legendarne źródełko Kunegundy, czy niezwykłe lasy bukowe.
Adriana Marczewska, wykorzystując bogactwo tego miejsca, przygotowała śniadania dla najbardziej wymagających smakoszy – składające się z naturalnych i zdrowych produktów, będących źródłem energii na cały dzień, a wszystko to, odkrywając lokalne tajemnice i uroki regionu.
Zobacz również
Każdy odcinek trasy Naturalne Poranki Blisko Natury pozwala mi poznać historię danego miejsca i podzielić się nią z widzami. Tym razem wybraliśmy się do Karkonoskiego Parku Narodowego, a dokładniej na górę Chojnik, na której szczycie znajdują się ruiny zamku Chojnik. Okolice mieszczącego się tam zamku to bogactwo ziół, jadalnych kwiatów i regionalnych wyrobów, jak chociażby sery czy różnego typu wypieki. Gotowanie tutaj było przyjemnością i cenną lekcją, a wszystko to w otoczeniu zachwycającej natury – mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.
Movember/Wąsopad: jak marki zachęcają do profilaktyki męskich nowotworów [PRZEGLĄD]