Upoluj e-book „NeuroMarketing Insight” [KONKURS]

Upoluj e-book „NeuroMarketing Insight” [KONKURS]

Upoluj e-book „NeuroMarketing Insight” [KONKURS]

Ponad 500 stron o mózgu i marketingu – zdobądź e-book „NeuroMarketing Insight” za darmo.

SZCZEGÓŁY

Karkonoski Park Narodowy kolejnym punktem na trasie Naturalnych Poranków Blisko Natury

Trasa Naturalnych Poranków Blisko Natury dotarła do Karkonoskiego Parku Narodowego. To właśnie tam Adriana Marczewska – szefowa kuchni i prowadząca program w malowniczych murach zamku Chojnik, na bazie regionalnych przysmaków Dolnego Śląska, przygotowała dwie propozycje śniadań z marką Tarczyński.
O autorze
1 min czytania 2022-04-22

Bogata historia, kulinarne specjały i lokalne legendy

Dolny Śląsk kryje w sobie mnóstwo tajemnic, które Adriana Marczewska stara się odkryć w ramach serii Naturalne Poranki Blisko Natury. Do największych atrakcji tego miejsca niewątpliwie należą: wyjątkowe szlaki turystyczne na terenie Karkonoskiego Parku Narodowego, ruiny XV-wiecznego zamku Chojnik, legendarne źródełko Kunegundy, czy niezwykłe lasy bukowe.

Adriana Marczewska, wykorzystując bogactwo tego miejsca, przygotowała śniadania dla najbardziej wymagających smakoszy – składające się z naturalnych i zdrowych produktów, będących źródłem energii na cały dzień, a wszystko to, odkrywając lokalne tajemnice i uroki regionu.

Każdy odcinek trasy Naturalne Poranki Blisko Natury pozwala mi poznać historię danego miejsca i podzielić się nią z widzami. Tym razem wybraliśmy się do Karkonoskiego Parku Narodowego, a dokładniej na górę Chojnik, na której szczycie znajdują się ruiny zamku Chojnik. Okolice mieszczącego się tam zamku to bogactwo ziół, jadalnych kwiatów i regionalnych wyrobów, jak chociażby sery czy różnego typu wypieki. Gotowanie tutaj było przyjemnością i cenną lekcją, a wszystko to w otoczeniu zachwycającej natury –  mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.
LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj