Marta Kobińska objęła stanowisko chief financial officer w Brand New Galaxy

Marta Kobińska objęła stanowisko chief financial officer w Brand New Galaxy

Marta Kobińska obejmuje stanowisko chief financial officer, na którym będzie zarządzać finansami wszystkich spółek zrzeszonych przez platformę.

W ciągu swojej 20-letniej kariery w finansach Kobińska pracowała między innymi w Capgemini Poland, a także w Publicis Worldwide Polska, gdzie zajmowała stanowisko head of shared service center. Tworzyła jego strukturę od podstaw dla wszystkich spółek zrzeszonych w ramach grupy, a także zarządzała 150-osobowym zespołem i kierowała projektami w 11 europejskich krajach.

– Obecnie BNG tworzy 7 spółek, a w planach mamy kolejne akwizycje. Stworzenie shared service center było naturalnym krokiem, podobnie jak zatrudnienie osoby o tak bogatym doświadczeniu, jak Marta. Jesteśmy pewni, że dzięki swoim kompetencjom nie tylko wzmocni cały zespół, ale również odpowiednio pokieruje finansami wszystkich spółek – podsumowuje Kacper Kłos, CEO Brand New Galaxy.

W Brand New Galaxy pokieruje zespołem finansowo-księgowym, a także zarządzaniem finansami siedmiu spółek, które należą do hubu Brand New Galaxy.