TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

Ostatni dzwonek na zgłoszenia do konkursu TikTok Ad Awards CE 2025! Termin upływa 24 września br.

Zgłoś kampanię

Gotowanie z literaturą. Akademia Smaku Sokołów na II Festiwalu Stolica Języka Polskiego w Szczebrzeszynie

Tegoroczny Festiwal Stolica Języka Polskiego w Szczebrzeszynie zgromadził ponad 13 tysięcy osób. Oprócz licznych spotkań autorskich i wydarzeń kulturalnych, dużym zainteresowaniem festiwalowych gości cieszyły się również warsztaty kulinarne sokołowskiej Akademii Smaku - „Gotowanie z literaturą”.
O autorze
1 min czytania 2016-08-16

Warsztaty poprowadzili dwaj szefowie kuchni Sokołów – Dominik Moskalenko i Łukasz Konik – we współpracy z paniami z Koła Gospodyń Wiejskich w Bodaczowie. Wspólnie przygotowywali regionalne dania, oparte na tradycyjnych recepturach, których popularyzacją zajmują się członkinie Koła. Każdego dnia przygotowywana była inna potrawa, między innymi: bigos roztocki, leniuszki z gulaszem wieprzowym, tarciuch, pierogi pieczone po bodaczowsku, świeżonka podawana z domowym chlebem i smalcem. Festiwalowi goście mieli okazję nie tylko poznać smak regionalnej kuchni Roztocza i tajniki przygotowania poszczególnych dań, ale też czynnie uczestniczyli we wspólnym gotowaniu.

Idea Festiwalu Stolica Języka Polskiego – stojąca w opozycji do codziennego pośpiechu i wielkomiejskiego zgiełku – doskonale łączy się z wartościami promowanymi przez Akademię Smaku Sokołów. Nieśpieszne odkrywanie nowych smaków, korzystanie z wysokiej jakości produktów, czerpanie przyjemności z każdego posiłku – to filary działalności sokołowskiej Akademii Smaku. 

Więcej o aktywności Akademii Smaku Sokołów na stronie www.smakidobregozycia.pl

Relacja wideo z warsztatów „Gotowanie z literaturą” na stronie: www.youtube.pl.

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj