Tym razem autorzy działań nawiązali do rosnącego trendu domowego gotowania. Polacy, spędzający więcej czasu w domach, zaczęli odkrywać uroki własnoręcznie przygotowanych dań. Szukają w nich w pierwszej kolejności smaku, zdrowia, ciekawych połączeń, ale także wygody i inspiracji…. I tutaj z pomocną przychodzi im Hortex.
Bohaterem komunikacji podobnie jak w latach poprzednich jest Mateusz Gessler, który odwiedza domowe kuchnie i zachęca do sięgnięcia po warzywa, zupy, dania i owoce Hortex. Restaurator podkreśla ich smak i różnorodność, jaką dają w kuchni, ale przede wszystkim zdradza sekret ich wyjątkowej jakości. To moment, w którym są zbierane, czyli szczyt sezonu oraz sposób w jaki zachowują swoje wartości odżywcze i smakowe, czyli błyskawiczne i głębokie mrożenie – nawet do 12 godzin od zbiorów.
Zobacz również
– Kampania ma charakter edukacyjno-wizerunkowy. Komunikuje najważniejsze dla konsumentów zalety, jak smak, naturalność i wartości odżywcze, ale także racjonalnie tłumaczy, jak marka Hortex dba o produkty i skąd one pochodzą – mówi Agata Bonikowska, marketing director / Frozen Division w Hortex.
– Najnowsza odsłona naszych działań osadzona jest kontekstowo w aktualnych potrzebach konsumentów. Chcemy jeść zdrowo, ale siedzimy w domach i łączymy pracę z codziennym gotowaniem. Mamy na to mniej czasu, a chcemy, żeby nasze obiady były jeszcze bardziej zdrowe. Hortex jest idealną odpowiedzią na tę potrzebę – mówi Tomek Kosiński, creative director w Opus B.
Zespół Opus B jest autorem kampanii ATL, działania digital opracowała agencja Asap&Asap. Spoty i billboardy reżyserowali Marek Cichy i Arek Żyłka, za produkcję odpowiadało studio Dynamo, postprodukcją zajął się Delapost. Mateusza Gesslera reprezentuje na wyłączność agencja Patryk Wolski Management.
Movember/Wąsopad: jak marki zachęcają do profilaktyki męskich nowotworów [PRZEGLĄD]
Słuchaj podcastu NowyMarketing