Latem stronimy od ciężkich potraw, z ochotą sięgamy zaś po orzeźwiające napoje, które skutecznie gaszą pragnienie i dostarczają cennych składników odżywczych. Odpowiadając na te potrzeby marka Eisberg przygotowała kolejne nowości. Tym razem na świadomych konsumentów czekają soczyste Veggie Juice i Chia Smoothie. Oba produkty wyprodukowano przy użyciu nowoczesnej metody utrwalania żywności za pomocą wysokiego ciśnienia (HPP). Dzięki zastosowanej technologii zimnotłoczone: sok i smoothie zachowują wszystkie witaminy oraz wartości odżywcze. Do tego nie zmienia się ich kolor, a także szczególnie istotny – naturalny smak. Wegańskie propozycje od Eisberga powstają bowiem ze specjalnie wyselekcjonowanych warzyw i owoców, a ich skład stanowią wyłącznie mieszanki soków, przecierów owocowych i soków warzywnych. Kolejnym atutem metody HPP jest przedłużenie okresu przydatności do spożycia, a co za tym idzie gwarancja świeżości na dłużej. Sok i smoothie HPP marki Eisberg zachowują swoje walory przez ponad 3 miesiące. Veggie Juice i Chia Smoothie, podobnie jak pozostałe produkty z linii wegańskich soków i smoothies HPP, dostępne są w ergonomicznych butelkach o nowoczesnej szacie graficznej.
Dwie nowe wersje smakowe doskonale zaspokajają pragnienie i uzupełniają poziom witamin w czasie upalnych, słonecznych dni. Veggie Juice stanowi orzeźwiające połączenie soku cytrynowego, jabłkowego, marchwiowego, z buraka, imbiru i granatu. Chia smoothie to energetyczna mieszanka wprost stworzona na lato – w jej składzie znajdują się nasiona szałwii hiszpańskiej z sokiem jabłkowym, przecier bananowy i z mango oraz sok z marakui.