Casa De Carne: restauracja, w której samemu trzeba zabić zwierzę, zanim się je zje

Casa De Carne: restauracja, w której samemu trzeba zabić zwierzę, zanim się je zje

Nie, to nie jest prawdziwa restauracja. Ten fikcyjny lokal został wymyślony na potrzeby filmu, którego celem było zmuszenie społeczeństwa do refleksji nad niektórymi wyborami żywieniowymi.

„Casa De Carne” to krótkometrażowy film autorstwa Dustina Browna, który w 2018 roku zdobył statuetkę Tarshis Short Film Awards. W materiale pokazano fikcyjną restaurację, w której klienci sami muszą zabić zwierzę, zanim trafi ono na ich talerze.

Halo, bileciki do kontroli!

Pełną treść dostaniesz bez grosza,
ale musisz być w naszym newsletterze.

Raz, raz, wpisywać e-mail. Tylko prawdziwy, bo sprawdzę!

partner technologiczny: GetResponse

Jak tłumaczy sam twórca filmu, jego celem było pokazanie cierpienia przez jakie przechodzą zwierzęta na rzecz branży spożywczej i gastronomicznej. Tym samym Brown chciał zmusić społeczeństwo do refleksji nad swoimi wyborami żywieniowymi.

 

Film został zrealizowany we współpracy z amerykańską organizacją Last Chance for Animals.

PS

Na początku stycznia br. w sieci wegetariańskich restauracji Krowarzywa ruszyła kampania „Ty syty i krowa żywa”. Akcja ma promować pyszny smak miesiąca − #BezJurex. Krowarzywa przekaże 10% ze sprzedaży burgera na rzecz Fundacji Zwierzęca Polana, której podopieczny był inspiracją do powstania nazwy.

Komentarze

Polecane

Dzięki, link został przesłany

Zamknij

Serdeńko!
Lubisz już nasz fanpage?

Wystarczy kliknąć:

zobacz nasz fanpage >> Zamknij

Niech zapisze się
do newslettera!

Zostaw e-mail
i powolutku strzałeczka na guziczek!

Zamknij